Kors i korsstygn

Jag har flera ”bärbara” hantverk, dom är olika storlekar och jag bestämmer vilket som får följa med mig både beroende av vad jag är sugen på att göra och hur mycket plats det får ta. Detta broderi startade jag när jag var i Washington DC i mars och har sedan legat i träda fram till nu då det har fått komma fram.

Inspirationen kommer från två ställen, själva idéen att brodera en väska kommer från ”Grafiska korstygn” av Renée Rudebrant, och idén till mönstret kommer från en designkurs jag gick som utbytesstudent i Egypten 2005 då vi jobbade med kelimmönster. Där lärde jag mig att det är stor skillnad på hur design och skapande lärs ut av olika skolsystem. Jag och professorn hade lite olika syn på skissning, min var att han inte skulle sudda i mina skisser, hans var att han skulle det. Lösningen, jag skissade med tuschpenna.

Designkurs Egypten

Designkurs på Helwan universitetet i Kairo

Tanken med broderiet är att det ska bli en sminkväska när den är klar. Men det ligger långt fram i tiden för oj vad lång tid det tar att brodera, och det är inte så att jag broderar så mycket heller det blir mest en liten stund på lunchrasten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *