Hej då 2016, Hej 2017!!!

2016 har varit ett omvälvande år, ett riktigt skitår ibland och helt fantastiskt andra gånger. Nu ser jag fram emot 2017 allt som kommer hända då. Det kommer att bli ett spännande år, det är jag säker på.

Hantverksmässigt har jag några projekt som jag vet om, några som är i planeringsstadiet och ytterligare några som jag hoppas blir av. 

Ett projekt som jag ska påbörja idag är ”stygn varje dag 2017” som är en broderiutmaning som kommer att pågå hela året. Man ska som namnet skvallrar om broderar varje dag, lite eller mycket man bestämmer själv. Jag har en plan som jag tänkte presentera för er när jag har kommit igång lite.

Jag är dålig både på att avge och följa nyårslöften. Under ett antal år hade jag ett löfte som sa att jag skulle ta fler fotbad kanske skulle jag satsa på det för 2017 också?

Bilden kommer från Instagram och är mina nio mest gillade bilder under 2016 och dom sammanfattar mitt hantverksår ganska bra.

5 Comments

 1. God fortsättning! Kan man dela en enfärgad varp om man inte vill ha alla trådar, entrådig linvarp, i nuläget osäker på antal trådar men gissningsvis 1200-1400. helst utan att förstöra resten av varpen förstås. Jag vet inte exakt längd med runt 10 meter lång.

  • Tack detsamma.

   Det brukar vara pilligt att dela varpar, ju tunnare garn desto pilligare men med tålamod går allt. Det är längesen jag gjorde det själv så jag har inte några superduper tips. Som jag kommer ihåg det så förskedade/rede jag den del jag ville använda. Jag satte hela varp flätan på skälstickorna och när jag hade dom trådar jag ville ha så knöt jag om skälet igen. Vid pådragningen så tog det extra tid eftersom jag fick se till att trådarna i den halvan som inte skulle dras på inte drogs till och att omknytningarna blev bra. Lite pyssel men allt går, det värsta som kan hända är att den andra halvan av varpen blir ett skatbo och det är bara att kasta.

   Lycka till, jag tror du fixar det galant!

 2. Hoppas ditt 2017 bara blir fantastiskt! 🙂

  Du har ju hunnit massor under 2016. Och så fina saker!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *