Nannys band

Här samlar jag mönster på band från en pärm där Nanny Oskarsson har samlat band och mönster från framförallt Jämtland. Jag har samlat dom efter ort.

Föllinge

föllinge band 1 840

 

 

 

Hallen

band våge 2

 

 

Band Böle gård 47

 

 

Band från Ågårdarna, Hallen

 

 

Hammerdal

Band Hammerdal 18251 4

band hammerdal 2

 

 

 

Hammerdal 1 18250

 

 

Hammerdal 18251 1

 

 

 

 

 

 

Häggsjövik

Häggsjövik 2

 

 

Mattmar

band mattmar

 

 

 

Strömsund

Band från Strömsund

 

(Klicka på bilden för att komma till mönstret).

2 Comments

 1. Jag har precis satt upp varp för Föllingebandet. Jag är helt novis och har bara vävt ett band innan. Ok :-). Nåväl, Anna-Karin på sätergläntan sa att man ska lyfta bandgrinden när man går från höger till vänster. Enligt din start på Föllingebandet så blir det liksom inte ”följsamt” med vilka färgtrådar man ska plocka och släppa (ursäkta en novis som inte har rätt ord att slänga sig med 🙂 ). Det blir lättare om jag börjar på rad två från höger. I min bandgrind så är mittråden i skåran, ej i hålet, vilket betyder att den åker ner när jag lyfter upp bandgrinden och på första varvet är de tre trådarna som ska vara uppe, nere istället, när man lyfter upp grinden.

  Förstår du mitt problem? Mvh din fyrmänning från Lövsjön, Cecilia 🙂

  • Hej Cecilia, vad roligt att du har börjat väva.

   Anna-Karin har helt rätt, även fast jag inte brukar vara så noga. Jag tycker att du ska börja med varv två, för som du skriver så blir det följsamt då och det är med största sannolikhet som det är vävt så från början. Jag har satt pilen, utan att fundera så mycket, bara för att det ska vara tydligt från vilket håll man ska läsa, det är inte så viktigt i just det Föllingemönstret men det kommer band där det blir viktigare.

   Lycka till med vävningen, och jag ska flytta pilen, hör gärna av dig om du har fler frågor eller funderingar så ska jag försöka svara. =)

   Mvh
   Hanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *