Grått ylletyg – Vävpärmen 3

Det här tyget skulle egentligen ha varit vävt i april men så blev det inte, men nu så. Det ska skickas till 24 andra vävare runt om i Skandiavien som också har skickat vävprover till mig.

Det är till Vävpärmen 3 – beklädnadstyger, min tanke med tyget var att jag skulle sy en ylletröja och jag saknar verkligen en grå ylletröja.

vävpärmen 3 bobbin grått garn

Men nu är jag igång och fint blir det också om jag får säga det själv. Jag har entrådigt grått ullgarn i både varp och inslag, det är från Kampes och har fortfarande kvar en del ullfett, det är något som kommer att vara till hjälp sen i beredningen då jag ska filta det i tvättmaskinen.

Jag gillar verkligen  mina plåtbobbiner, särskilt när det kommer till entrådiga garner som gärna vill snurra sig om sig själv. Jag provade att använda mig av nystan och jag håll på att få ett frispel och inte på det bra sättet. Så plåtbobbiner ”is the shit”!

vävpärmen 2 gråspolar

Jag har inte spolat allt garn jag brukar göra det i omgångar så blir det lite pauser i vävningen och så spolar jag inte mer än jag behöver, det känns bättre att förvara garn på nystan än på spolar.

Just nu luktar det underbart av ull i hela vävrummet, och mer ull blir det under resten av hösten, en riktig ullhöst!

Vävpärmen är en Facebookgrupp där vi efter ett tema väver prover till varandra, men får prover och vävsedel från dom andra som är med i den pärmen, det brukar vara upp till 25 stycket. <a href="https://www.facebook viagra europe pharmacie.com/groups/2347188672087068/?fref=ts”>Här hittar du gruppen om du är sugen.

 

2 Comments

    • Tack, jag älskar klara krispiga höstdagar som är som gjorda för ullsjalar. Det ska bli en kul ullhöst, med lite lin. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *